Welkom bij ABCounseling

Ik ben Anton Backx. Counselor en vertrouwenspersoon.Wie ben ik?

Mijn naam is Anton Backx en ik werk als counselor en vertrouwenspersoon.
Om dit te kunnen doen, heb ik een tweejarige opleiding tot NLP master (Neuro Linguistisch Programmeren) en daarna een tweejarige opleiding tot NLP-counselor gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. (bij hoofddocent en filosoof: Chris van de Velde) Ik was van 1-1-2013 tot 1-2-2017 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Counselors (www.NVVC.nu). In 2015 en 2016 was ik bestuurslid van de LVV.

Ik ben eerder opgeleid tot historicus te Nijmegen en heb in totaal 19 jaar leservaring als docent geschiedenis, maatschappijwetenschappen en maatschappijleer. Daarnaast heb ik 13 jaar ervaring opgedaan als beleidsadviseur en strateeg bij de overheid. Vanaf 1986 tot 1994 was ik gemeenteraadslid voor het CDA in de gemeente Oss. De burgemeester gaf mij hier de bijnaam: de fret, vanwege mijn slimme vasthoudendheid.

Door de gemeente Dordrecht werd ik benoemd als intern vertrouwenspersoon voor de gemeente Dordrecht. Ik deed hier 7 jaren werk als vertrouwenspersoon en deed daarbij zeer veel ervaring op in deze rol. De zorg voor de medemens was en is hierbij mijn drijfveer. Per 1-2-2015 nam ik hier ontslag om te kunnen kiezen voor mijn bedrijf ABCounseling en om opnieuw in het onderwijs te kunnen werken als docent.

Ik was 10 jaar alleenstaand vader met twee thuiswonende zonen maar sinds begin 2009 ben ik samenwonend met mijn vrouw Roos waarvan ik, in 2009 en 2011, twee prachtige dochters kreeg. Ik vind het heerlijk om te wonen in een grote stad aan zee, zoals wij doen aan een mooie gracht, in het centrum van Den Haag.

 


All content © Copyright 2018 by ABCounseling.
ABCounseling is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Counselors en de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen